Učiteljica leta 2023 je mag. Jožica Frigelj!

V okviru današnjega AmCham Poslovnega zajtrka z naslovom: »Koliko so vredni znanje, inovativnost in odnosi v času vrtoglavega vzpona umetne inteligence?« , je v pomen znanju potekala tudi razglasitev za izbor iniciative “Učitelj sem! Učiteljica sem!” za UČITELJA LETA – UČITELJICE LETA 2023! Javnost, strokovna komisija in drugi učitelji, ki sodelujejo v iniciativi so kot učiteljico leta 2023 prepoznali Jožico Frigelj iz OŠ Ketteja in Murna Ljubljana.

Continue ReadingUčiteljica leta 2023 je mag. Jožica Frigelj!

Vanja Kolar Ivačič: Z učenci smo veliko v naravi, a vseeno dopuščam, da plakate pripravijo na virtualni način.

Vanja Kolar Ivačič je učiteljica, ki obožuje naravo, zato je narava, zlasti gozd, velikokrat njena učilnica. Hkrati je neskončno radovedna, zato so njeni otroci deležni tudi vseh novosti, ki jih prej sama preizkusi in premišljeno vpelje v pouk.

Continue ReadingVanja Kolar Ivačič: Z učenci smo veliko v naravi, a vseeno dopuščam, da plakate pripravijo na virtualni način.

Saša Pušnar Dobnikar: Brez ocen bi bilo le bolj sproščeno, ne manj učenja

Učiteljica španščine na Ekonomski šoli Ljubljana poudarja predvsem prednosti formativnega spremljanja. Pri tem je ključna povratna informacija za izboljšave, s tem pa dijaki pridobivajo vedno več znanja.

Continue ReadingSaša Pušnar Dobnikar: Brez ocen bi bilo le bolj sproščeno, ne manj učenja