Tadeja Pevec, JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina

»Ko pridem v razred, se objamemo in malo pocrkljamo.«

Rada sem učiteljica, ker me že od nekdaj veseli delo z otroki. Najbolj sem vesela, ko vidim nasmejane obraze otrok, ko odprem vrata in vstopim v razred. Stečejo k meni in me objamejo. Takrat začutim njihovo iskrenost in toplino.”

Tadeja je učiteljica z velikim srcem in posluhom za učence. Ima inovativne in zanimive pristope pri delu, učenci jo imajo radi in se k njej zatekajo po nasvete in pogovor. Je stroga in pravična, dosledna in organizirana, polna novih in zanimivih idej, ter vedno pripravljena najti čas za učence in svoje sodelavce. Po naravi je natančna in dosledna, takšnega dela pa se trudi navaditi tudi učence. Veseli so, ko skupaj pregledajo domačo nalogo in popravijo nepravilnosti, tako pa se naučijo biti natančni in odgovorni – tako zase kot za svoje stvari. Učence rada motivira na drugačen način in je za to pripravljena žrtvovati tudi kakšno minuto pouka. “Lansko leto smo imeli v 2. razredu dve uri slovenščine. Ko so začeli učenci tožiti, da jih bolijo rokice, in sem videla, da jim je padla motivacija, sem stopila pred tablo in začela peti. Učencem najprej ni bilo nič jasno, nato pa so začeli peti in ploskali z mano. Tako smo 10 minut slovenščine “žrtvovali” za petje. Otroci so sprostili svojo energijo in z nasmehi nadaljevali s prepisovanjem,” je ponosna Tadeja Pevec, ki to metodo uporablja večkrat, učenci pa ob tem vedno uživajo.

Po njenem mnenju je ključna naloga učitelja in šole ta, da pripravi učence za življenje, da postanejo samozavestni in odgovorni, ter da jim poda znanje, ki ga bodo potrebovali v naslednjih letih šolanja. “Z učenci se super razumemo. Ko pridem v razred, se objamemo in malo pocrkljamo. Tudi kadar imajo kakšno težavo, mi povedo, in jo skušamo skupaj rešiti,” pa svoj odnos z učenci še opiše Tadeja.

Delite to zgodbo

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Učitelji / Učiteljice

Zgodba meseca

Arhiv zgodb

Web: uciteljsem.si
Telefon: +386 40 510 661
E-pošta: uciteljsem@amcham.si

© 2019 | AmCham Slovenija | Vse pravice pridržane | Izdelava in oblikovanje Izi2Splet |

account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom