Simon Purger, OŠ Polhov Gradec

Najbolj si želim to, da bi otroci znali radovedno opazovati svet, v katerem živimo, se mu čuditi, ga skušati razumeti in biti hvaležni za to, kar imajo. Želim si, da bi drug ob drugem živeli v spoštovanju in naklonjenosti.
Simon-Purger

»Biti učitelj zame pomeni spremljati mlade v njihovem intelektualnem in človeškem zorenju ter jim pomagati, da odkrivajo v sebi mnoge talente, iščejo svojo pot in smisel življenja, ki je v izpolnjujočem sobivanju

Simon Purger, učitelj iz Osnovne šole Polhov Gradec, je o učiteljskem poklicu razmišljal že od malih nog. Z njim se poistoveti, ker je zelo dinamičen, ker lahko tako mlajšim generacijam predaja znanje, veščine in vrednote, ker je lahko tako ustvarjalen in ker lahko kot učitelj preko mladih spoznava današnji svet. Je srčen in zavzet učitelj, ki svoje delo razume kot poslanstvo, se zna učencem približati, jih razume in jih pripravlja na življenje.

Ker otroci radi poslušajo zgodbe, jim skuša Simon Purger snov večkrat približati s pripovedovanjem zgodb na njim razumljiv način. Ves čas jih opogumlja, da se ne bojijo izraziti svojega mnenja in da razvijajo svoj način razmišljanja. Želi si namreč, da bi znali otroci radovedno opazovati svet, v katerem živimo, se mu čuditi, ga razumeti in biti hvaležni za to, kar imajo. »Želim si, da bi drug ob drugem živeli v spoštovanju in naklonjenosti. Želim si, da bi učenci poznali svoje korenine in domovino, v kateri živijo, da bi postali samostojni in odgovorni in da bi s svojim življenjem naredili nekaj dobrega zase in za druge,« pripoveduje učitelj Simon.

Sam pravi, da je najbolj vesel, ko vidi aktiven odziv učencev in njihove iskre v očeh. »Verjamem, da je znanje dragocena vrednota in da brez prave zahtevnosti ni rezultatov. Želim pa učence sprejeti takšne, kot so, upoštevati njihove posebnosti ter jim prisluhniti,« pove učitelj Simon, ki pravi, da velja za zahtevnega učitelja, a to zato, ker se zaveda svoje odgovornosti, da otroke nekaj nauči.

V času šolanja na daljavo je začel snemati kratke poučne filmčke o zgodovini in geografiji, ki jih je objavil na YouTubu. Tako se je najprej želel približati svojim učencem, nato pa so filmčke opazili tudi drugi učenci in učitelji. Ker se z učenci v času šole na daljavo niso videli v živo, jih je vse dvakrat s kolesom obiskal na njihovih domovih, s svojimi učenci pa ima tudi obvezne govorilne ure, kjer se dvakrat letno z vsakim na kratko pogovori, da tako bolje spremlja, kaj se z njimi dogaja.

Delite to zgodbo

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Učitelji / Učiteljice

Zgodba meseca

Arhiv zgodb

Web: uciteljsem.si
Telefon: +386 40 510 661
E-pošta: uciteljsem@amcham.si

© 2019 | AmCham Slovenija | Vse pravice pridržane | Izdelava in oblikovanje Izi2Splet |