»SUPERFINALISTI ZA NAZIV UČITELJ LETA-UČITELJICA LETA 2024!«

Spoštovani učitelji in učiteljice! 

Vabimo vas k sodelovanju v izboru za »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024«, saj bi radi posebej izpostavili vaš izjemni prispevekin predanost izobraževanju, ki je temeljni kamen pri oblikovanju naše prihodnosti in gradnji trajnih mostov znanja. 

Vljudno vas vabimo, da postanete del izbora za Učitelja leta – Učiteljico leta 2024!

Kaj morate storiti?

Učitelji in učiteljice se lahko v izbor prijavijo sami, lahko pa jih nominirajo drugi.

  • Vsi učitelji in učiteljice, ki se želijo prijaviti za sodelovanje v izboru, izpolnijo prijavnico.
  • V kolikor želite nominirati učitelja/-ico za izbor »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024« izpolnite prijavnico tukaj. S strani iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem! bomo nominirane učitelje kontaktirali glede nadaljnjega sodelovanja.

Izpolnjena prijavnica je pogoj za sodelovanje v izboru Učitelj leta – Učiteljica leta 2024.

*Učitelji, ki se prijavljate za sodelovanje v izboru za Učitelja leta – Učiteljica leta 2024! mora poučevati otroke v osnovni ali srednji šoli.

Rok za prijave je 12. marec 2024

Vse prispele prijavnice bo ocenila ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, šolstva, medijev in znanosti, v začetku meseca aprila pa bomo objavili tri superfinaliste, ki se bodo potegovali za naslov »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024«, ki ga bomo razglasili v mesecu maju.

Pravila glasovanja:

Glasovanje za učitelja ali učiteljico leta 2023 je sestavljeno iz treh delov. Glasovanje se bo predvidoma pričelo 24. aprila 2023.

  1. Prvi del predstavlja glas strokovne komisije.
  2. Drugi del predstavlja glasovanje javnosti. Glasovanje bo objavljeno na spletni strani amcham.si, uciteljsem.si in na AmChamovih družbenih omrežjih ter v reviji Ona, časopisu Delo in na spletni strani Onaplus. Glasovanja bodo potekala ločeno, na koncu pa bomo glasove združili.
  3. Tretji del glasovanja predstavljajo medsebojne ocene učiteljev, ki sodelujejo v iniciativi Učitelj sem! Učiteljica sem!. V primeru izenačenih glasov bo prevladala ocena strokovne komisije (oziroma predsednika komisije). V primeru izenačenih glasov, prevlada ocena predsednika strokovne komisije.

Več o projektu:

V letu 2020 se je projekt povezal tudi s Fundacijo Varkey, ki z enakim poslanstvom deluje na globalni ravni in vsako leto v sklopu foruma ‘Global Education and Skills’ organizira izbor za najboljšega učitelja na svetu – Global Teacher Prize. S podpisom sporazuma je iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!” postala tudi National Teacher Prize Slovenia in tako so med najboljšimi učitelji sveta prostor dobili tudi slovenski učitelji in učiteljice. V letu 2023 bo na izboru za Global Teacher Prize sodelovala Učitelj leta 2022 – dr. Uroš Ocepek.